ارتودنسی دندان چیست

ارتودنسی دندان چیست

ارتودنسی دندان چیست

Blog Article

ارتودنسی دندان چیست؟

انواع روش های ارتودنسی


ارتودنسی دندان چیست ؟ ارتودنسی عملی است که به وسیله آن، دندان های نامرتب حرکت داده می شوند و در یک قوس فکی مرتب قرار می گیرند از طرفی رابط دو فک با یکدیگر نیز اصلاح می گردد. به صورتی که بهترین حالت نشستن دو فک بر روی هم به دست آید. به علت پیچیدگی علم ارتودنسی و حساسیت بالای درمان، اولین رشته تخصصی در علوم دندانپزشکی بود که به صورت یک تخصص به آن پرداخته شد و بیش از صد سال قدمت دارد و هر روز در حال  پیشرفت است.


معایب و مزایای ارتودنسی دندان


انجام درمان ارتودنسی با دو هدف صورت می گیرد:  ۱- درمانی ۲- زیبایی


وجود دندان های نامرتب و عدم تناسب فکی مشکلات مختلفی را می تواند ایجاد کند. نواحی که دندان ها به صورت نامرتب روی هم قرار گرفته اند، به علت دسترسی دشوارتر در زمان مسواک زدن، پلاک و جرم بیشتری تجمع میابد و به همین دلیل ریسک پوسیدگی دندان و التهاب لثه بیشتر است. با انجام درمان ارتودنسی، دندان ها در یک قوس مرتب کنار یکدیگر قرار می گیرند و سلامت طولانی مدت آن ها تضمین می شود.


از سوی دیگر عدم تناسب دو فک با یکدیگر می تواند در جویدن و تکلم تداخل ایجاد کند.


نوع تنفس هم یکی از فانکشن هایی است که در بعضی از موارد تحت تاثیر قرارمی گیرد، برای مثال کوچکی شدید فک پایین باعث عقب قرار گرفتن زبان در فضای دهان می شود، با عقب رانده شدن زبان راه هوایی تنگ تر می شود و این دسته از بیماران اغلب با دهان باز نفس می کشند.


اصلاح مشکلات فکی می تواند در رفع مشکلات ذکر شده بسیار تاثیرگذار باشد. همان طور که در ابتدا ذکر شد، هدف دیگر از انجام درمان ارتودنسی، افزایش زیبایی است البته این جنبه از درمان ارتودنسی تاثیر مستقیم در افزایش سلامت روانی و اجتماعی افراد دارد. بیماران پس از اتمام درمان و بازیابی لبخند زیبا با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه حاضر می شوند و این برای یک متخصص ارتودنسی بسیار ارزشمند است که مراجعین در پایان درمان با لبخندی سرشار از رضایت مطب را ترک کنند و با قدرت بیشتری مسیر زندگی خود را ادامه دهند.


مراحل درمان ارتودنسی



 به طور کلی این مراحل را در چهار بخش توضیح می دهیم.




  • جلسه شروع درمان:




پس از انجام معاینه و طی شدن پروسه تعیین طرح درمان نوبت به شروع درمان ارتودنسی می رسد. در این جلسه اگر ارتودنسی با براکت باشد، براکت ها بر سطح دندان متصل می شوند و سیم بر روی براکت ها قرار می گیرد. این جلسه معمولا طولانی ترین نوبت از نظر زمانی است و ۳۰ الی ۴۵ دقیقه طول می کشد. خیلی از افراد چون آشنایی نسبت به درمان ارتودنسی ندارند بسیار مضطرب هستند. اقدامات مهاجم مانند تزریق بی حسی، برش بافت یا اقدامات دیگر که در کارهای روتین دندانپزشکی صورت می گیرد در طی جلسات درمان ارتودنسی نیاز نیست و شما می توانید با خیال راحت به مطب ارتودنسی مراجعه کنید.


اگر ارتودنسی با الاینر باشد مانند براکت اتچمنت ها بر روی دندان های مد نظر نصب می گردد و اولین الاینرها به بیمار تحویل داده می شود.




  • چکاپ های ماهانه:




بیماران ارتودنسی معمولا هرماه یکبار چکاپ می شوند. در طی جلسات چکاپ که معمولا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه طول می کشد، اورینگ و سیم بیمار در صورت نیاز تعویض می شود، الاینرهای جدید تحویل داده می شود، پلاک متحرک تنظیم می گردد و متخصص ارتودنسی روند پیشرفت درمان را بررسی می کند تا درمان در مسیر اصلی خود پیش رود.


    بیشتر بخوانید: هزینه ارتودنسی دندان




  • جلسه اتمام درمان :




پس از طی شدن روند درمان حصول نتایج مد نظر نوبت به شیرین ترین جلسه ارتودنسی یا همان اتمام درمان می رسد. در این جلسه براکت یا اتچمنت از روی دندان ها برداشته می شود، سطح دندان تمیز می گردد و نگهدارنده مخصوص نصب می شود و یا جهت ساخت پلاک نهایی قالبگیری انجام شود. این جلسه بین ۱۵ الی ۳۰ دقیقه زمان بر خواهد بود.




  • چکاپ های دوره نگهدارنده یا ریتینر:




پس از نصب نگهدارنده ارتودنسی، درمان ارتودنسی به پایان رسیده است ولی جهت حفظ نتایج ایده ال، بیماران در دوره های مشخصی باید به مطب مراجعه کنند.


چکاپ های نگهدارنده مطب دکتر کبیری بدین ترتیب است:


سه ماه پس از اتمام، شش ماه پس از اتمام، یک سال و در نهایت سالی یک بار. در صورت چکاپ منظم، نتایج درمانی برای همیشه پایدار خواهد بود.

Report this page